Beylikdüzü Bosch Akü Fiyatları

Beylikdüzü’nde herkesin ihtiyaç  gereği aldığı ve her yere rahatlıkla gidebilmek için  araç satın alırlar. Araç olarak genelde kişiler kendine özel olarak düşündüklerinde daha çok araba tercih ederler. Araba sahibi olmak güzel olduğu kadar, bakımı ve kaza sonucu oluşan hasardan dolayı büyük maddiyat kaybı olur. Arabanın kullanımından veya kışın soğuğunda uzun süreli çalışmadığında arabanın aküsü boşalır. Bazen elektrik aksamlarındaki     sorunlardan da akü boşalır. Akü arabanın  kalbi gibidir. Arabanın çalışması için  önemli parçasıdır.  Bu sebeple akü alındığında marka olan, kaliteli ve uzun süreli kullanılması için güvenli akü alınmalıdır. 

Akü Nedir ve Özellikleri

Beylikdüzü Bosch akü fiyatları akünün özelliklerine ve  çeşitlerine göre değişmektedir. Aracınızın aküsü azalmaya başladığında aracınızın  göstergelerinde akü göstergesinde kırmızı işaret olarak gösterir. Akü, elektrik enerjisini kimyasal enerji  olarak depolayan ve ihtiyaç duyulması halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren enerji depolama aracıdır.  Çalıştırma, aydınlatma ve ateşleme ile birlikte ana amacı araç motorunu çalıştırmaktır. Akü  araçların olmazsa olmaz parçalarından olan arabayı çalıştıran önemli bir parçasıdır. Aracınızın aküsü pozitif ve negatif olacak şekilde iki adet kutuba sahiptir. 

İki kutbun olmasıyla araçtaki klima, silecek ve radyo motorun ateşleme sistemiyle çalışır. Bataryanın içerisinde hücre adı verilen 6 bölüm yer alıyor her hücrede 2 elektrot takımı bulunuyor.

Akü Çeşitleri Nelerdir?

Aküler bazı özelliklere göre çeşitlendirilen parçalardır. Akülerin çeşitlerine göre  farklı çeşitleri vardır. Aküler içeriklerine göre nikel, Demir, nikel kadmiyum, Gümüş çinko gibi çeşitlere ayrılıyor. Otomobillerde en çok tercih edilen kurşun asit akülerdir. Kurşun asit akülerde kendi içlerinde kuru akü, sulu akü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Sulu akü olarak en çok kullanılan ise, starter ya da SLI olan klasik akülerdir. Ve ayrıca start stop teknolojisini kullanan araçların yaygınlaşmasıyla klasik akülere kıyasla performans gösteren start stop aküler kullanılır. Sulu akü, mevsim koşullarına göre saf su eklenen akülerledir. Jel akü ise Kuru akülerin çeşidi olan içerisinde jel kıvamında elektrolit bulunan akülere denir.

Akü Bakımı Nasıl Yapılır?

Aküler için çoğu zaman özen bir bakım gerekmez. Yalnız sulu akü kullanılıyorsanız akünün su seviyesinin plaka seviyesinin altına düşmemesine dikkat edilmelidir. Beylikdüzü Bosch akü fiyatları olan Bosch akünün temizliğinde Öncelikle akülerin Kutup başları sürekli temiz tutulmalıdır. Akünün sabit olduğundan emin olunması gerekir. Bu sebeple, akünün konulduğu  hazne ve etrafında bulunan sabitleyiciler iyice kontrol edilmelidir. Akünün üzerinde yer alan havalandırma dediklerinin açık olup olmadığına bakılmalıdır. Aracınızı fazla kullanmıyorsanız ve sürekli park halindeyse akünüzün kutup başlarını çıkarmalısınız. Akünün üzerinde  yağ türünde kirler ve farklı kalıntı türleri olmamalıdır. Bu tür sorunlar varsa akü temizliğinin yapılması gerekir

Akü Alırken Neye Dikkat Edilir?

Akü seçimi yaparken araç için en uygun model seçilmelidir. Özellikle akü satıcısının alıcıyı verdiği bilgi son derece önemlidir. Beylikdüzü Bosch akü fiyatları göz önünde bulundurularak akü alırken Bosch aküyü almanız en doğrusudur. Akü  alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi eski aküyle benzer  olan  model satın alınmasıdır. Akü alırken diğer dikkat edilmesi gerekenler; Tip olarak bir Starter akü için 2 akü de sulu tip akü olmalıdır. AGM akü- EFB akü- ağır hizmet tipi akü gibi özelliklerde göz önüne alınmalıdır. Eski aküyle benzer marş değerlerine ve kapasitesine sahip olmalıdır. Bunun dışında   akünün kullanım tarihinin 6 ayı geçmemesine dikkat edilmelidir. 

İnci Akü 12V 60Ah 540A CCA Formul A Taurus

Bosch Akü 12V 100Ah S5 Alçak (Mercedes, BMW)

Beylikdüzü Bosch akü fiyatları olarak Beylikdüzü’nde Aracınıza akü alırken dikkat edilmesi gereken önemli nokta alternatörün aküyle uygun olup olmadığıdır. Akünün araç tüketiminin çok üstünde bir kapasiteye sahip olmasından kablolar aşırı ısınır ve buna bağlı olarak zarar görür. Alternatörün yetersiz kaldığı durumda aracınızın aküsü yeterli seviyede şarjı dolmaz. Seçilen akünün, aracın elektrik tüketimine karşılık vermediğinde,  kış mevsiminde marş basma problemini ortaya çıkarır. 

Akü Kapasitesi Nasıl Olmalı

Beylikdüzü Bosch AküFiyatları

Günümüzde  kullanılan modern araçlarda elektrik enerjisi tüketen komponentler giderek daha çok kullanılmaktadır. Bu durumda yüksek kaliteli ve güvenilir bir enerji beslenmesine ihtiyacı vardır. Bosch aküleri İhtiyacınız olan bu enerjiyi karşılamanızı garanti eder. Yenilikçi Bosch teknolojisi boş akülerinin 1. sınıf kalitesi ile yüksek performans sağladığından hayati önem taşır. Bosch teknolojide son model araçların ihtiyaçlarına göre farklılık gösteren ihtiyaçlarını karşıladı. Beylikdüzü Bosch akü fiyatları  aracınızın modeline göre akü almak istediğinizde Start-stop AGM aküsü veya Start- Stop EFB olan akülerimiz mevcuttur. Aracınıza Bosch aküsü almak isterseniz sitemizden online olarak alabilirsiniz.